trickträna

Trick tränade mini lite igår, vi börjar med buga, hon förstod ganska fort vad jag mena. Men hon blir så ivrig av att veta att jag har morötter på mig, så hon högg mig i armen några gånger..
Men tillslut gick hon ner utan att jag behövde visa henne hur hon skulle göra.
De e ju tur att man har reflexerna kvar, hon tvär vände och börja sparka.. Hade jag inte hunnit undan hade jag fått en spark i huvudet,. Dum som man är använder man aldrig hjälm fast man egentligen (har fattat de nu) bör göra de med unghästar.

Ja de gick bra till slut iaf, hon fick en redig tillsägelse och vart lite passiv runt mig, men jag lät henne vara, till slut kom hon fram och vi gjorde en bugning till för att visa att hon inte vunnit.

De ska bli intressant att fortsätta idag...

grattis älskling

Grattis hjärtat på din födelsedag! Vi ska göra din dag perfekt! <3

ons

gör schema och planerar för hästarna som vanlig ordning..
söker fortfarande medryttare!
en bestämd ryttare som inte blir skrämd så lätt till fullblods sto, i hallstavik.
sen söker jag även medryttare till mina!
en rutinerad som är lugn i alla lägen och är stabil,
och även någon som kanske inte gjort så mycket men vill börja eller fortsätta.. ridning, körning, mockning, borstning, promenader! ja vad som helt iprincip :)

NÅGON? :)

Mini

tog en promenad ikväll med Mini, med träns på. helt utan problem :)
efter ha modifierat om tränset ett gäng gånger för att det varit för stort så har jag äntligen lyckats få till rätt strl :D
det är sååå gulligt!

Mini

jag tänkte presentera vårat nya tillskott "mini"
Hon är en brittish spotted miniatyr korsning. 2 år och helt orörd. eftersom det är en helt ny start för henne från grunden så får hon även en egen kategori på bloggen, så ni stackars läsare för fortsätta läsa om hästar ;)
Här är en bild på henne från dag 1, dålig bild



mitt mål inom det följande året är
1 att hon ska gå i träns utan att protestera.
2 hon ska vänjas vid longergjord.
3 början på tömkörning, ska förstå halt och framåt.
sen får vi ser hur långt vi kommer ;)
kommer oxå att trickträna henne under tiden!
 

mockning

med en bråkig bebis.. inte ett dugg roligt!
inte nog med att häst j*vlarna har pissat ner all spån så allt ska tömmas, så ligger Lee och grinar samtidigt, vägra att sova när jag gungade honom, ville heller inte titta på vad jag pyssla med.. men till slut somnade han! och sov super länge ist.

mocka ur 2 boxar, vart ca 6 kärror med piss..
att mocka lila pluttens box är nästan svårare, hon bajsar 1 hög men det är så smått så det åker igenom spånet med grepen! haha.. får bygga en egen grep!

mockat, fodrat, vattnat och höat. satt igår kväll och sydde in Minis grimma så nu passar den äntligen!
idag ska vi ta en promenad i bett för första gången i hennes liv, ska bli riktigt intressant! och sååå roligt det är att träna unghäst igen :D tänkte ta en ridtur med om jag hinner :)

lör/ sön

åkte genom hela stan för att gå på en hästloppis i lörd, det var totalt värdelöst.. riktigt besviken att man åkt så långt för ingenting... jag har mer saker i min sadelkammare än vad som fanns på loppisen! hittade 2 bett och inge mer..

efter loppisen åkte vi till hööks för att trösta oss ;)
köpte en massa i grönt till lilla mini som kom i söndags, Allt som jag har provat hittills har varit för stort :( men jag får sy om de!
jag som alltid har varit bra på strl ... men nej inte till en sån liten tydligen, går inte in i huvudet hur lten hon är! :D

köpte även de här till mig själv :)
SUUPER snyggt! :D


Löshoppning 24/1

Gick super bra idag, Lastade bucken helt själv utan bråk! är så stolt :D
kom till skäret och där var det inge problem heller, bara att kliva in i ridhuset som om han gjort det massa gånger innan!
jag trodde även att han skulle va väldigt seg men det gick undan och han tyckte det va super kul! jag med :)
transporten hem var heller inga problem !
sen kom en nöjd pålle hem till gården och ropar på kompisarna o får svar!
nu står alla inne och mumsar hö :)

jag sj ska bada en sväng och sen lägga mig med ett leende på läpparna!

onsdag

dagen har gått för fort!
vad jag har gjort exakt idag tänker jag inte berätta nu, det kommer sen ;) men jag har iaf hunnit att köpa spån, skruvat upp en massa hyllor till alla mina skor! mockat och det andra i vanlig ordning, mitt hjärta har byggt ett lock till buckens krubba, så nu är det slut bajsat där i! underbart! :)

hann aldrig byta däck på transporten men det får jag ta och göra morgon!
på fredag ska jag och bucken ner till skäret och löshoppa runt 18, ska bli super kul! och som tur är har jag min högra OCH vänstra hand med mig- hewy och anna!
på lördag är det hästloppis. spännande ;D

nu har kl gått långt över vad jag ska vara vaken, så det är dax att säga god natt.

tisdag

Var ner till skäret idag och hjälpte Heidi med att provköra tara, gick super bra! Fullblodet med grymt humör, brydde sig inte ett dugg! Jag gick breve med tömmarna medans Heidi åkte i snön bakom!
Nästa gång blir det med pulka och träna vändningar och sen är det dax att åka ut!:-) ska bli spännande.

Och jag tappade helt orken idag när jag kom ut i stallet, en hink nedsliten, bulten som höll upp den har gått av... Fullt med skit i tre hinkar och två boxar totalt ner pissade, så de va bara att byta allt spån igen!.
Så efter 7 kärror, skrubbande av massa hinkar och en jävla massa ryggont så är jag klar!

Hoppas på att hästarna har varit snällare imorn.

måndag

Stod och funderade nyss när jag mocka, vilket otacksamt jobb man gör.. Mockar i ca 1 timme,för att dagen efter göra samma sak igen.

hälla ur skiten ur hinkarna där två av hästarna gärna skiter, skrubba rent hinkarna, knacka ur isen och sen fylla nytt, som ändå är slut på morgonen och lika ner bajsat igen.

Stå och slita ur en näve hö i taget från den förbannat hårdpackade balen och lyckas fylla 3 Ikea påsar fulla. släpa in dem i boxarna för att sedan tömma ur och påsarna är återigen tomma. Och höt är dessutom slut dagen därpå.

Skrubba nästa hinkar/krubbor som hästarna gillar att skita i för att sen hämta foder och hälla i, som dom inte heller jämt tycker om och skiter i att äta upp.

Sen när man varje dag tror man är klar så ligger hälften av boxarnas spån i stall gången som hästarna släpar med sig ut, sopa och göra fint, släppa in hästarna och göra samma visa igen!

Man måste helt enkelt älska sina djur för att göra detta varje dag! :-)


lördag

Så va sköna lördag slut. Har haft en massa för oss idag!
Lee har varit hos mormor och haft kul.
Jag och mitt älskade hjärta har åkt pulka bakom en varsin häst, det är första gången jag har åkt så fort som idag!
Fyfan, flyger snö och kokor från hovarna, man får ha fötterna i backen och styra upp pulkan så man inte får sladd och egentligen så har man inte en blekaste koll på vad som händer när man får sitta och knappt kisa för att se och inte veta om man någonsin får stopp på hästen ;-) ADRENALIN <3

Efter pulka tur så var det bara att byta kläder och ut och sätta upp takbalkarna till sista boxen,. Hämta plutten, käka, lägga plutten och sen skruva upp taket.
Jag kommer sova gott ikväll! :-)

ååååh...

snacka om att stubinen är kort..
det ska vara löshoppning i skäret och jag vill gärna vara med, med en pålle..
så gick jag ut på deras hemsida och kolla, det kostar mig 1300:- att va medlem och betala anläggningsavgiften.. DET är SvInDyRt!
iaf just nu när jag har typ 00000000 på kontot och någon månad framöver......
jag vet liksom inte ens hur ofta jag kommer kunna åka dit och träna,.. känns såå pissigt att kanske slänga iväg en massa pengar som jag kanske inte kommer använda.. och de är mycke retande att jag isf inte kan betala in det förens i MAJ.....:@
jaja, lugnare över de idag, har varit och jobbat, Lee va med och de gick super bra,.. kommer ut så startar inte bög bilen.. men nu ska den säljas! är så less på skithögen!

ons

har jobbat lite idag, super skönt att röra på sig igen och jag känner mig verkligen redo att börja jobba sen när det är dax! :)

igår skulle jag knäppa kort på lite hästgrejer som ska säljas,
rotar ur allt ur påsen och längst ner i botten ligger en hög med ekollon ;) jag har en EKORRE i sadelkammaren :D
ska ut idag och kolla om den har rört något igen, har tidigare haft "problem" med alla ekollon jag hittat men har aldrig funderat på hur dom hamnat där förns nu :)
här kommer bild, massa ekollon!

måndag

häst helg! i fredag kom hewy och anna o red med mig på en tur ut :)
hästarna va grymt pigga! vector och alonso drog iväg i galopp och bucken ville följa efter, jag tränar på att hästarna inte får sticka utan ska lyssna även fast dom hamnar i "tävlings koma" han lyssnade super och vi galopperade efter i lite lugnare takt än dom andra, men saatan så stark han är! han hängde mig i armarna för han ville framåt, så när vi väl stannat sen så hade jag grym mjöksyra i armarna, ÄLSKART!

i lördags drog alonso pulka för första gången, i början va han lite små fjantig men det släppte fort, så vi hämtade bucken och drog på en sväng med pulka, det är sååå kul :D

söndags var det dax för lite träning på volten, alonso har precis lärt sig galoppen och han är suuper duktig, vector blir tränad till att inte stressa upp sig, jag och bucken träna lite korta galopper och va sedan fotografer ;)

idag tänkte jag få ut någon som vill åka pulka med mig, ingen som vill? :)

torsdag

jag måste tittat fel, är det torsdag redan???
jag har nästan fått upp min andra hage igen, men de är svårt att hålla på när bebis vill göra annat ;) så får jag hoppas att hästarna får stå ifred där den här gången!
vi har även klippt bort en Massvis med kvistar som legat i hagen o börjat ruttna.. nu ska det bara klippas lite till sen krattas så att gräset kommer fram tills i sommar :)
får vänta tills Lee somnar ikväll..
snart kommer mitt hjärta hem, funderar på om jag ska laga nå krubb tills dess? finns ju inte mycke att välja på när jag lagar, men lapkojs kanske går ner :)

tis

här kommer en bild på lees rum, inte helt klart.
men han sover ju inte där än men snart så :)

måndag

Idag åkte Lee bort en sväng på dagen, så vi fick en massa gjort här hemma! :-) borstade rent två pållar så man näst intill kunde slicka på dom ;-) sista hann jag tyvärr inte med att borsta så noga, det får bli hans tur imorn! :-) hann även byta ut ett gäng stolpar på lilla hagen, måste sätta dit högre stolpar så hästarna inte drar rätt igenom! Vi fick ett lass till tippen med.

Har även börjat med min strikta diet idag, ingen mat förutom knäckebröd, makrill, citron, mackaroner och nudlar:-)
Jag har blivit "lite" smått beroende av oboj på senaste tiden, men nu ska jag sluta!
Och bli snygg o smal igen ;-)
Ska bara bli motiverad till att börja springa med...
Hade jag haft tiden hade jag ridit alla hästar varje dag, då hade jag varit i topp trim ;-)
Nu ska jag mysa ner mig med Mina älsklingar <3

fredag

Efterlängtad fredag! Bara ta de lugnt!
Tagit en shoppingrunda på Hööks idag, sen tagit en tyst ritt med bucken!
Nu ska jag glo lite tv med min underbara<3

torsdag

Härliga torsdag!
Idag kom vet hit och vaccinerade och tittade på bucken eftersom han är stel i höger varv.
Nu kan dom börja tränas på allvar! :-)
Ska skaffa mig ett medlemskap i skäret så jag kan träna där oxå! Blir toppen :-)

Idag har jag varit i källaren hela dagen! Har möblernat om (igen) och de vart hur bra som helst! :-D
Nu är jag tvär skitig! Älskar att gå och lägga mig och känna i hela kroppen att jag gjort nått.

Imorn ska jag ta en morgon dusch, klä på bebis och göra i ordning för en shopping runda i usala! Hööks har mellandagsrea så nu ska de shoppas ;-)
Först ska jag åka och hämta upp Anna som ska med.
Efter uSala ska Lee vara hos mormor ett tag medans vi tar en tur i skogen på hojarna :-)
Får se om man ens hinner hem innan det blir mörkt!

Sova nu! Gnatt!

nyår

Vem behöver vänner när man har en världens bästa pojkvän? Ensam är stark, två är starkare! Hade skit kul igår, fast det bara va vi!
Sköt lite raketer igår för ungarna innan dom gick och la sig. Sen badade vi tunna och sprängde gamla tvn osv... Grymt skoj :-)

Provade ta in hästarna igår för att se om dom vart lugnare inne, men jag trodde jag skulle få ett gäng boxdörrar över mig när det small,. Så de va bara att stoppa bomull i öronen, klä på reflexer och sen släppa ut dom. De gick bra!

Helt sämst dag idag, alla sover och de kliar i fingrarna på mig, vill inte bara sitta inne... Har iaf varit ut och pysslat med hästarna och ordnat lite.. Men nu är Idéerna slut.

RSS 2.0