Mini

mini gör framsteg som vanligt, hon skrittades av en lite tjej häromdagen.
inge bockningar utan gick cool lugnt! även fast jag kan vara lite sur på hennes unghäst beteende ibland så är jag väldigt stolt!

Måndag

suuper skön dag! fått en massvis gjort, alonso har äntligen blivit rakad och är nöjd och super snygg!
provade även hans nya täcke som satt som en smäck! på börjad rakning på mini med, och jag har nog aldrig sett en så glad häst, släppte ut henne och hon har busat satan i hagen! tror vår känslorna kommer fram när pälsen försvann ;)
bild på min super fina Alonso i sitt super fina täcke :D

söndag

söndags shopping! varit borta hela dagen idag, har varit i minst 4 olika hööks butiker i hopp om att hitta Free jumps stigläder, även varit till hoppla hästsport, pållen o Mimmi, rusta, biltema och Willys!
äntligen hemma och en hel del hästprylar som ska provas, sen ska Alonso klippas och jag ska ordna balen i hagen. den här dagen tar nog aldrig slut :-)

ridningen

oj vad jag och bucken har hittat nya knappar på kort tid!
idag lärde jag mig något nytt, det är inte fel på buckens trav i ena varvet, utan det är mig de e fel på! har alltid suttit på höger sittben men vänster blir helt fel! men nu ska jag träna på det. vi har även kört längre travsträckor idag så jag har känt efter varför jag får ont i ryggen i traven och det är för min framåt lutade sits! nu ska de tränas! love it

torsdag

snart är den här dagen över med.. har hjälp fredrik att bogsera hem hans bil eftersom den inte vill gå längre,. postat paket och äntligen kommit hem. nu ska jag klä på bebis och gå ut och pyssla med pållarna. sen förhoppningsvis ridning.

onsdag

har suttit och dräglat över hv polo och polos utrustning!
Ge Mig Lite (mycke) Pengar!!!
prio ett är nog en ny gjord eller hjälm, men har lite svårt att prioritera mig själv före hästarna, så det blir nog en ny gjord ;)

tisdag

orken är tillbaka! snacka om att jag har saknat mig själv ett tag.
idag har jag och Lee tvättat ett gäng grimmor benskydd och andra grejer, fyllt på vatten tunnat i stallet och tagit in vector, borstat, känt igenom honom och givit han sitt foder.
idag ska hästarna få vila hade jag tänkt,.

mini

mini har kommit en bit i sin utbildning, allt gör det väldigt svårt när man inte kan rida henne själv. Liam satt upp för första gången förra veckan och det gick super bra.
idag skulle jag ut och prova hennes nya benskydd som satt som smäck, satte på sadel och skydd men bettet vägrade hon,. hon backade och jag följde efter, tillslut reser hon sig och slår runt,. helt otroligt. inga skador på varken mig eller henne som tur är!
fick på tränset och gick ut och longera henne, hon sköter sig väldigt bra (om man bortser hennes unga dumheter) sen plockade vi av sadeln och Liam fick rida lite, tyvärr har han inte balansen till att rida henne, han åkte av en gång men som tur är fick han en ny hjälm idag på hästloppisen vi va på ;-) men han hoppade vågat upp igen.

kom tillbaka till stallet där jag klädde av henne och kommer ner till bakbenen och ska dra av benskydden, då börjar hon sparka och tjuta, gör om och följer benet ner och provar igen,. samma sak. tillslut fick vi av skydden.
snacka om att jag har förträngt hur unghästar är och vilken tid man måste lägga ner varje dag,. man påminns oxå varje dag om olika saker som man helt enkelt glömt, det va ju trotts allt några år sedan man hanterade en unghäst.

när allt går bra är jag nöjd men man påminns ju ständigt om allt jobb då undrar jag var jag ska få tiden ifrån?

ridhäst blir hon nog tyvärr inte här iaf, har ingen så liten och duktig ryttare till att klara av ett riktigt tjusigt/busigt sto, men jag fortsätter på inkörningen och ser vart vi hamnar.


:/

depp dag, har bara funderat på hur folk kan va så elaka utan anledning? varför förstöra för andra? det ända jag begär är att få vara i fred och sköta mitt.
bara få vara, långt åt helvete ut i skogen i ett ensamt hus och inga grannar. där ingen hör om man ropar på hjälp, där ingen kan ställa sig breve tomten och bara glo liksom..
Och som ett sår på plåstret men huvudet fullt med funderingar så har jag trasslat ut en del av mitt liv idag iaf.....

lördag

perfekt lördag! ridtur i härliga solen, blev en badtur och lite lek på sligen med pållarna, har bytt sadel på bucken nu och han känns så mycke lättare att arbeta, tror att han gillar den lika mycket som jag :)
det blev den efterlängtade wintec cair hopp <3
hade med oss en fotograf idag med, kul att se vad man har för brister i ridningen.

puh

hämta spån, hämta hö, mocka, fodra, dra på vurp i snön.. hästlivet <3 ;)
super nöjd med dagen, även hovis har hunnit sko lite pållar :)
nu ska jag titta på ryttareliten och sen soova!

wtf?!

snö så in i helvete! verkar inte sluta snöa heller :-o
vad är de för fel på vädret egentligen?
bara att acceptera och ta fram pulkan igen,.

söndag

sköna söndag! om man bortser vädret så var det en toppen ritt idag! kände sig på lite halvbusigt humör. Bucken skötte sig exemplariskt! gjorde fina skänkelvikningar i trav fram och tillbaka på vägen :) och inte den minsta tanke på att tag i bettet och sticka. super nöjd! även super nöjd över Alonso som gick som en kung med fin böjd hals och uppskjuten rygg med ewe på ryggen. dock har han en aning kortslutning i hjärnan.. de gäller att tänka åt fel håll när man rider honom tydligen ;)

äntligen kommit hem igen, ska bli as skönt att lägga sig i en Varm säng <3

söndag

du skiner som solen, så ljus och så klar,
och på mina frågor är du alla svar!
och de har jag har lärt mig på min långa färd, är att du föralltid är en del av min värld <3

fredag

woop woop fredag! ta en ritt på volten idag kanske? känner att hästarna behöver lite uppfostring igen, dom lever bara rövare när vi rider ut!

tisdag

solen går upp och solen går ner,. finns inge tråkigare än att bara sitta och titta på.
nu ska jag iaf ta mig ut och göra nå vettigt!

måndag

full rulle! vill bara pausa dagarna, allt går för fort. fortfarande trött och orkeslös men får saker gjort iaf.

tisdag

känner mig trött och orkeslös hela tiden,. tror jag håller på att bli sjuk,. inge hungrig och mår bara sunkigt. ingenting har blivit gjort idag, plockat ur o i diskmaskinen mer än så har jag inte gjort,. blööö! bättre dag imorn tack!

RSS 2.0